Kan een bloedtest longkanker opsporen en met een veilige pleister naar huis!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Kan een bloedtest longkanker opsporen en met een veilige pleister naar huis!

online versie  |  deel deze nieuwsbrief

Catharina nieuws
 
27 januari 2022
 
 
Coronapatiënt bedankt zijn zorghelden!
Een bijzonder bezoek vóór het ziekenhuis. Coronapatiënt Frank de Bie kwam zijn verpleegkundigen persoonlijk bedanken. Bijna zes weken lag De Bie op de IC en de Longafdeling. Daarna revalideerde hij in Blixembosch. “De tijd die ze aan je besteden, ik zou het niet kunnen. Ik heb dat geduld niet.”
Het 'corona verhaal' van Frank
 
Subsidie voor horloge dat hartstilstand herkent en 112 belt!
Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven gaan samen met het Catharina Ziekenhuis slimme horloges ontwikkelen die een hartstilstand kunnen signaleren én hulpdiensten kunnen inschakelen. De horloges maken gebruik van sensoren en GPS technologie. 
Hoe werkt het?
 
Bloedtest om longkanker op te sporen
Om longkanker te diagnosticeren, wordt bij een patiënt tumorweefsel afgenomen en onderzocht op tekenen van kanker. Dit is echter niet altijd mogelijk vanwege de locatie van de tumor en het kan pijnlijk zijn voor de patiënt. Onderzoeker Remco de Kock heeft onderzoek gedaan of longkanker opgespoord kan worden met simpelweg een buisje bloed.
Lees hier alles over dit onderzoek
 
Ziekenhuis uit, slimme sensor aan
Het draait in de designwereld niet alleen maar om mooi, strak of hip. Ontwerpers zijn steeds vaker probleemoplossers. Zo heeft Philips een slimme pleister ontwikkeld waardoor patiënten sneller het ziekenhuis kunnen verlaten, maar wel door het ziekenhuis in de gaten worden gehouden. De Healthdot!
Een gevoel van veiligheid
 
Agenda
IC-café: Post Intensive Care Syndroom
Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care (IC)? Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben. Máxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen een IC-café. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de IC.
Meer informatie
 
Best bekeken
 
 
Nieuwsbrief op maat
Als Catharina Ziekenhuis willen wij u graag beter leren kennen! Waarom? Omdat wij de nieuwsbrief zo goed mogelijk willen laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Via ‘profiel wijzigen’ onderaan de pagina kunt u aan ons doorgeven wie u bent en wat uw leesvoorkeuren zijn. Alvast bedankt!
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Laat het ons weten!
 
Volg ons op social media 
   
 
 
www.catharinaziekenhuis.nl
 
Deze e-mail werd verzonden naar door nieuwsbrief@catharinaziekenhuis.nl.
Profiel wijzigen | Afmelden | Privacybeleid | Mail de redactie