Van kunstmatige intelligentie in de spreekkamer naar een primeur in het Catharina hart- en vaatcentrum.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Van kunstmatige intelligentie in de spreekkamer naar stroopwafelkoning die een lintje doorknipt
online versie  |  deel deze nieuwsbrief

Catharina nieuws
 
20 juli 2022
 
 
Kunstmatige intelligentie in de spreekkamer
Het gebruik van kunstmatige intelligentie neemt een enorme vaart in de geneeskunde, zo ook in de cardiologie. “Om een voorbeeld te geven, recentelijk internationaal onderzoek laat zien dat we met behulp van kunstmatige intelligentie veel meer informatie uit het ECG (hartfilmpje, red.) kunnen halen dan tot voor kort voor mogelijk werd gehouden”, vertelt cardioloog Frederik Zimmerman.
Meer over verborgen waardevolle informatie in het ECG
 
Ziekenhuis bouwt duurzaam en gasloos door aan de toekomst
Bestuurder Geranne Engwirda heeft de eerste paal geboord voor het nieuwe multifunctionele gebouw dat aan de boulevard, pal naast de hoofdentree van het Catharina Ziekenhuis komt te staan. Bij het ontwerp van het vier verdiepingen tellende gebouw stond ‘duurzaamheid’ centraal. Zo worden er duurzame bouwmaterialen gebruikt, wordt het gebouw gasloos opgeleverd, komen er zonnepanelen en krijgt het een sedumdak (vetplantjes).
Meer over dit duurzaam slimme gebouw
 
Stroopwafelkoning knipt lintje door van nieuwe bestralingsbunker
“Ik heb in mijn leven miljoenen stroopwafels doorgesneden, maar een officieel lintje heb ik nog nooit doorgeknipt!” Koos Broekhoff is 78 jaar en nog altijd drie dagen in de week actief op markten in Eindhoven, Son, Vianen en Wijchen. Hij was eind mei de eerste patiënt die gebruik maakte van het gloednieuwe bestralings- en scanapparaat van het Catharina Ziekenhuis. En nu – zes weken later – is hij eregast tijdens de officiële opening van de MR-linac, zoals het nieuwe toestel officieel heet.
Van 20 naar 5 bestralingen…
 
Primeur in Catharina hart- en vaatcentrum: twee kijkoperaties tijdens één behandeling
De maag-, darm-, leverartsen (MDL-artsen) in het Catharina Ziekenhuis hebben in de afgelopen drie jaar 150 grote darmkankeroperaties weten te voorkomen. De specialisten gebruiken twee innovatieve technieken die het mogelijk maken om darmtumoren met een flexibele slang (colonoscoop) via de anus te verwijderen. Het Catharina Ziekenhuis is hiermee één van de weinige niet-academische ziekenhuizen in Nederland waar beide zogenoemde endoscopische behandelingen worden uitgevoerd.
Voordelen voor de patiënt
 
Agenda
IC-café: delier
Hoe geef je je leven weer vorm na een verblijf op de Intensive Care (IC)? Het verblijf op de IC kan voor veel patiënten en hun naasten een heftige, emotionele gebeurtenis zijn, die ook na ontslag uit het ziekenhuis impact kan hebben. Máxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis organiseren samen een IC-café. Tijdens het IC-café staan onderwerpen centraal die te maken hebben met een verblijf op de IC. Dit keer het delier.
Meer informatie
 
Best bekeken
 
 
 
Nieuwsbrief op maat
Als Catharina Ziekenhuis willen wij u graag beter leren kennen! Waarom? Omdat wij de nieuwsbrief zo goed mogelijk willen laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Via ‘profiel wijzigen’ onderaan de pagina kunt u aan ons doorgeven wie u bent en wat uw leesvoorkeuren zijn. Alvast bedankt!
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Laat het ons weten!
 
Volg ons op social media 
   
 
 
www.catharinaziekenhuis.nl
 
Deze e-mail werd verzonden naar door nieuwsbrief@catharinaziekenhuis.nl.
Profiel wijzigen | Afmelden | Privacybeleid | Mail de redactie