Zorgpad voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan verbeterd en wanneer heb je nu precies koorts?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Zorgpad voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan verbeterd
en wanneer heb je nu precies koorts?
online versie  |  deel deze nieuwsbrief

Catharina nieuws
 
29 september 2022
 
 
Digitale voorlichting verlaagt zorgkosten bij hartpatiënten
Hartpatiënten die na een omleidingsoperatie toegang hebben tot digitale voorlichting (e-Health) gebruiken na deze ingreep minder vaak zorg. Ook voelen patiënten zich sneller beter. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Hartstichting en het Catharina Ziekenhuis onder bijna 300 patiënten.
Hoe digitale voorlichting de zorg verbetert
 
‘Het is fijn om vertrouwde gezichten aan je bed te hebben’
Het Catharina Ziekenhuis heeft samen met Maastricht UMC+ het zorgpad voor patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan verbeterd. Thijs Ariaans (43) uit Eindhoven is een van de eerste patiënten die het nazorgtraject volgt in het Catharina Ziekenhuis. Thijs heeft Non-Hodgkin lymfoom oftewel lymfeklierkanker. Deze boodschap gooit in mei 2021 zijn leven van de een op de andere dag volledig overhoop. In juni van dit jaar onderging hij een stamceltransplantatie in Maastricht.
Herstellen dichtbij huis
 
Wanneer heb je koorts?
Onze gemiddelde lichaamstemperatuur daalt wereldwijd! Denken veel mensen nog dat 37 graden Celsius normaal is, de Amerikaanse Stanford University berekende de huidige temperatuur en komt uit op 36,4 graden Celsius. En ook die temperatuur zal verder dalen. “Uit onderzoek blijkt dat elke tien jaar de gemiddelde lichaamstemperatuur wereldwijd met 0,03 graden Celsius daalt,” zegt cardioloog Luuk Otterspoor van het Catharina Ziekenhuis, die veel weet van het effect van lage en hoge temperaturen op het lichaam.
Koorts of ondertemperatuur
 
‘Na mijn kanker merk ik dat ik haast heb in mijn leven’
Nicole Broers (33) krijgt op haar 30ste, na haar eerste uitstrijkje tijdens het bevolkingsonderzoek de diagnose baarmoederhalskanker. Nu, drie jaar, later kijkt ze terug op die periode en heeft ze, zoals ze het zelf zegt, ‘haast in haar leven’. “Kanker is iets dat ik met me meedraag, maar het heeft mij ook laten zien hoeveel overlevingskracht een mens heeft.”
Nicole’s verhaal naar haar ‘nieuwe normaal’
 
Agenda
Stadswandeling voor borstkankerpatiënten
Oktober is borstkankermaand. En dat wil het team van het Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met De Eik, centrum voor leven met en na kanker, houdt het ziekenhuis op zaterdag 15 oktober om 10.15 uur een stadswandeling voor borstkankerpatiënten. De wandeling start bij De Eik aan het Klein Tongelreplein 8 in Eindhoven. Wie niet zo van wandelen houdt, kan deelnemen aan verschillende creatieve activiteiten. De ochtend start om 09.30 uur. Deelnemen? Meld je dan aan via vsborstkankercentrum@catharinaziekenhuis.nl. Geef bij je aanmelding aan of je wilt wandelen of de creatieve activiteit wilt doen.
Meer informatie
 
Best bekeken
 
 
mijncatharina.nl
Wist u dat u zelf bepaalt of uw gegevens met andere zorgverleners worden gedeeld? Uw keuze kunt u gemakkelijk registreren en aanpassen via het online patiëntenportaal MijnCatharina.nl. Kijk voor alle voordelen op mijncatharina.nl.
 
 
Nieuwsbrief op maat
Als Catharina Ziekenhuis willen wij u graag beter leren kennen! Waarom? Omdat wij de nieuwsbrief zo goed mogelijk willen laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Via ‘profiel wijzigen’ onderaan de pagina kunt u aan ons doorgeven wie u bent en wat uw leesvoorkeuren zijn. Alvast bedankt!
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Laat het ons weten!
 
Volg ons op social media 
   
 
 
www.catharinaziekenhuis.nl
 
Deze e-mail werd verzonden naar door nieuwsbrief@catharinaziekenhuis.nl.
Profiel wijzigen | Afmelden | Privacybeleid | Mail de redactie