.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Kom naar het Hart&Vaatcafé  online versie.
Ons Cathrien
 

 
“Het Herseninfarct: Waar komt het propje vandaan?”


Uitnodiging online Hart-& Vaatcafé

Datum: donderdag 20 april 2023 van 18.30 tot 20.00 uur

Bij een herseninfarct sluit een bloedstolsel een deel van de hersenen af. Er stroomt dan te weinig bloed naar dit deel van de hersenen, waardoor een gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof krijgt. 

Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van een herseninfarct. Zo kunnen vernauwingen in de bloedvaten losschieten en een herseninfarct veroorzaken, maar ook hartproblemen kunnen zorgen voor een stolsel dat het bloedvat afsluit.   

Een herseninfarct kan op verschillende manieren behandeld en voorkomen worden. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak van het herseninfarct is geweest.
 


Sprekers & programma:
  • Inge van Uden, neuroloog, vertelt over wat een herseninfarct is, wat de verschillende oorzaken voor een herseninfarct kunnen zijn en welke behandelingen er zijn. 
  • Pepijn van der Voort, cardioloog, vertelt over hoe problemen van het hart een  herseninfarct kunnen veroorzaken en waarom het belangrijk is om de oorzaak van een herseninfarct te achterhalen. 
Deelname is gratis. U krijgt na aanmelding de dag voor het Webinar een link toegestuurd waarmee u snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livesessie. Er is ook een mogelijkheid tot het stellen van vragen. 

Wilt u ook meekijken met dit Webinar dan kan dat door u aan te melden via onderstaande button. Voor meer informatie zie www.catharinaziekenhuis.nl/hartvaatcafe
 
Bij vragen kunt u mailen naar: hartweek@catharinaziekenhuis.nl

Catharina Hart-&Vaatcentrum
Melanie van Setten
Direct aanmelden
 
 
www.catharinaziekenhuis.nl
 
Deze e-mail werd verzonden naar door hartweek@catharinaziekenhuis.nl.